Pluis of niet: verbeter je klinische intuïtie!

Als eerste aanspreekpunt in de praktijk of op de post speel jij een cruciale rol in het herkennen van urgente situaties. Dat kan soms best lastig zijn. Daarom hebben we een speciale Pluis-Niet Pluis e-learning ontworpen om jouw klinische intuïtie te verbeteren en je te voorzien van de nodige vaardigheden om effectief te triëren en beslissingen te maken in verschillende patiëntscenario’s. Natuurlijk kijken we daarbij ook naar objectieve alarmsymptomen en urgentie verhogende factoren.

Wat is Pluis-Niet Pluis eigenlijk?
Het Pluis-Niet Pluis gevoel is de intuïtieve kennis en ervaring die jou als zorgverlener helpt bij het beoordelen van medische situaties en het maken van beslissingen over de mogelijke ernst van een aandoening. Dit ‘onderbuik’ gevoel is gebaseerd op een combinatie van klinische kennis en observatie en helpt jou om in te schatten of een situatie verdacht of geruststellend is.

Inhoud
De e-learning bestaat uit 20 Pluis-Niet Pluis casussen waarin jij, op basis van je klinische intuïtie, de ernst van de situatie moet inschatten. De casussen zijn gebaseerd op echte praktijkvoorbeelden en bestaan uit geluidsfragmenten, foto’s van patiënten, videobeelden en natuurlijk theoretische achtergrond informatie.

Auteur
Deze e-learning is gemaakt door Jojanneke Kant, huisarts

Type scholing

E-learning

Kosten

€120 vrijgesteld van BTW

Accreditatie

5 punten (KABIZ)
Certificaat na afronding

Auteur

Probeer ook onze andere modules